ANTHRA-ZINC Asaleti - Odense

ANTHRA-ZINC Asaleti - Odense

"Odense limanında kültür yavaş yavaş sanayinin yerini alıyor. Danimarka'nın üçüncü büyük kentinde tersanelerin kapatılması ticari sektörün büyümesi ve Kuzey Atlantik Evi gibi odak noktalarının oluşturulması ile dengeleniyor. Bu kültür merkezi, eskiden Danimarka krallığının parçası olan ve burada sanal bir İskandinav köyü oluşturan, üç ayrı bina tarafından tasvir edilen üç ada ülkesi olan Faroe Adaları, İzlanda ve Grönland'a, açık bir kapı olarak tasarlanmıştır.

Her varlık, bu yarı rktik bölgelerin engebeli jeolojik oluşumlarını hatırlatarak bir kaya gibi sunuluyor. Tüm hacimleri kaplamada kullanılan antrasit çinko sağlam bir monolitik kütle izlenimini veriyor. Zemin kattaki büyük pencereler, sergi alanları, konferans salonları, tasarım ürünleri satan bir mağaza ve bir restorantan oluşan programın üç bölümü arasında süreklilik yaratıyor. Kulenin 25 öğrenci konaklama potansiyeli bulunmaktadır."

Malzeme seçimi, anlatıcıya aktif olarak katkıda bulunuyor: Binaların görünümü, bu doğa üstü bölgelerdeki yaşam ve doğayla olan ilişki için metafor teşkil ediyor. Beton sağlam kalır, dolayısıyla bu yapılarda cephenin alt kısımlarında kullanılır. Kullanılan ANTHRA-ZINC02 ® malzeme ise bazı İskandinav evlerinin koyu renk ahşabına doğrudan bir göndermedir. Şekil ve malzeme, imgelemeden daha fazla, zengin ve güçlü bir yaratıcı evren geliştirmek için harekete geçirilir.

Odense - North Atlantic House 

Mimarlar: Cornelius + Vöge ApS & Isager Arkilekter

Teknik: Cassettes / Anthra Zinc / 4.000 m²